Een familiair team met een missie: puur koken op hoog niveau en goede wijn schenken in een bijzondere setting. Deze jonge, gedreven en ambitieuze professionals van Au Coin bezorgen iedere gast een onvergetelijke ervaring.

Timo Reichelt

Timo Reichelt
Patron-Cuisinier

Lees meer over Timo

Timo Reichelt groeide op met de klassieke kookkunsten van zijn Duitse moeder en oma. Thuis draaide alles om het koken, de heerlijke geuren en unieke smaken. Niet gek dat hij al op jonge leeftijd chef-kok wilde worden. Zijn loopbaan begon bij het bekende sterrenrestaurant Im Schiffchen in Düsseldorf. Timo was erg jong (15 jaar), maar heel getalenteerd. Na 3 jaar maakte hij de stap naar een ander Duits restaurant-residencé. De jaren daarna werkte hij in diverse topzaken in Italië, Spanje en Portugal.

Op 27-jarige leeftijd kwam Timo naar Maastricht voor de liefde. Hier ging hij aan de slag bij een Maastrichtse sterrenzaak als chef de cuisine. Op zijn 35e vond hij het tijd voor een eigen restaurant. Samen met compagnon Lino de Vrede kocht de chef het historische restaurant Au Coin Des Bons Enfants. Timo & Lino vormen het ideale duo. Timo is gehard en gevormd in Duitsland. Lino is een echte Maastrichtenaar en weet alles van wijn. Kortom: een verrassende combinatie.

Samen wilden Timo & Lino terug naar de top. En dat is gelukt! Na 6 maanden open te zijn valt het stel al in het vizier van Guide Michelin. Na 12 maanden wordt hun harde werk bekroond met een Michelin ster.

Hoe Timo altijd weer nieuwe inspiratie vindt? Vooral vanuit zijn eigen smaak. Hij gaat vaak uiteten, proeft en bedenkt smaakvolle, creatieve gerechten. Ware smaakexplosies. Met veel diepte. En altijd met pure ingrediënten.

‘Het belangrijkste uitgangspunt van een chef is om de maagdelijkheid van producten te waarderen. De eenvoud van de natuur te begrijpen. Een ingrediënt is goed zoals het is en hoeft niet in structuur opgedeeld te worden. Dat is de grondregel in mediterrane landen voor alles’, aldus Timo.

Screenshot

Lino de Vrede
Patron-Sommelier

Lees meer over Lino

Binnen de Maastrichtse horeca staat sommelier Lino de Vrede ook wel bekend als ‘Pinot Noir’, zijn favoriete wijn. Fine dining is helemaal zijn ding. Van huis uit heeft Lino de liefde voor luxueus eten meegekregen. Het was logisch dat hij een horecaopleiding ging doen en daarna nog een sommelieropleiding volgde. Bij sterrenzaak Tout à Fait heeft hij veel praktijkervaring opgedaan. Vol passie serveert hij de juiste wijnen aan de gasten.

image00005

Devin van den Brom
Sous-Chef

image00006

Chloé Paulissen
Maître

image00002

Arnoud Kooiman Chef de Partie

image00008

Sven Houben
Chef de Rang

image00003

Onno Eijgenraam
Leerling Chef de Partie

image00001

Duke Lamers
Chef de Rang

image00004

Pedro Villar
Chef de Partie

image00007

Yanic Baaij
Chef de Rang

Werken bij Au Coin?

Dan kom je terecht in een klein, hecht team dat bestaat uit mensen met enorme drive. Bij Au Coin wordt hard werken beloond en is veel ruimte voor eigen creativiteit. Bovendien heb je twee vaste vrije dagen in de week. Ervaring is meegenomen, maar motivatie is belangrijker. Ons motto: waar een wil is, is een weg. Interesse? Bekijk onze vacatures of neem contact op.