Een familiair team met een missie: puur koken op hoog niveau en goede wijn schenken in een bijzondere setting. Deze jonge, gedreven en ambitieuze professionals van Au Coin bezorgen iedere gast een onvergetelijke ervaring.

AuCoinxChapeau-12

Timo Reichelt
Patron-Cuisinier

Lees meer over Timo

Timo Reichelt groeide op met de klassieke kookkunsten van zijn Duitse moeder en oma. Thuis draaide alles om het koken, de heerlijke geuren en unieke smaken. Niet gek dat hij al op jonge leeftijd chef-kok wilde worden. Zijn loopbaan begon bij het bekende sterrenrestaurant Im Schiffchen in Düsseldorf. Timo was erg jong (15 jaar), maar heel getalenteerd. Na 3 jaar maakte hij de stap naar een ander Duits restaurant-residencé. De jaren daarna werkte hij in diverse topzaken in Italië, Spanje en Portugal.

Op 27-jarige leeftijd kwam Timo naar Maastricht voor de liefde. Hier ging hij aan de slag bij een Maastrichtse sterrenzaak als chef de cuisine. Op zijn 35e vond hij het tijd voor een eigen restaurant. Samen met compagnon Lino de Vrede kocht de chef het historische restaurant Au Coin Des Bons Enfants. Timo & Lino vormen het ideale duo. Timo is gehard en gevormd in Duitsland. Lino is een echte Maastrichtenaar en weet alles van wijn. Kortom: een verrassende combinatie.

Samen wilden Timo & Lino terug naar de top. En dat is gelukt! Na 6 maanden open te zijn valt het stel al in het vizier van Guide Michelin. Na 12 maanden wordt hun harde werk bekroond met een Michelin ster.

Hoe Timo altijd weer nieuwe inspiratie vindt? Vooral vanuit zijn eigen smaak. Hij gaat vaak uiteten, proeft en bedenkt smaakvolle, creatieve gerechten. Ware smaakexplosies. Met veel diepte. En altijd met pure ingrediënten.

‘Het belangrijkste uitgangspunt van een chef is om de maagdelijkheid van producten te waarderen. De eenvoud van de natuur te begrijpen. Een ingrediënt is goed zoals het is en hoeft niet in structuur opgedeeld te worden. Dat is de grondregel in mediterrane landen voor alles’, aldus Timo.

Lino

Lino de Vrede
Patron-Sommelier

Lees meer over Lino

Binnen de Maastrichtse horeca staat sommelier Lino de Vrede ook wel bekend als ‘Pinot Noir’, zijn favoriete wijn. Fine dining is helemaal zijn ding. Van huis uit heeft Lino de liefde voor luxueus eten meegekregen. Het was logisch dat hij een horecaopleiding ging doen en daarna nog een sommelieropleiding volgde. Bij sterrenzaak Tout à Fait heeft hij veel praktijkervaring opgedaan. Met zijn 22 jaar is Lino dan nog wel jong, maar hij is er klaar voor. Vol passie serveert hij de juiste wijnen aan de gasten.

Randy

Randy Ploemmen
Keuken Chef

Lees meer over Randy

Patron-Cuisinier Timo Reichelt en Keuken Chef Randy Ploemmen zijn niet alleen goede vrienden, ze begrijpen ook beiden de eenvoud van de natuur en hebben passie voor koken op niveau. In de keuken van Au Coin komt dit allemaal samen. Ze zijn samen het gouden duo van de pure smaaksensaties & verrassende culinaire combinaties

Ze werken zo veel mogelijk met verse en verantwoorde ingrediënten uit de streek. Kwaliteitsproducten zoals biologisch vlees en lijn-gevangen vis, zalige ganzenlever uit Frankrijk, de beste ham uit Spanje en de mooiste tomaten uit Sicilië.

“Randy is sinds het begin van dit jaar (2022) onderdeel van de witte brigade van Au Coin des Bons Enfants. Hiervoor werkte hij bij de Treeswijkhoeve ** waar Randy enorm veel ervaring heeft opgedaan. Hij heeft binnen een zeer korte tijd zijn eigen verfijnde kooktechniek ontwikkeld en uitgebreid. Samen met het team hebben we zin om nog verder door te groeien en stappen te zetten”, aldus Timo Reichelt | Patron-Cuisinier.

Kevin

Kevin Vondenhoff
Maître

WhatsApp Image 2023-08-24 at 17.43.28

Devin van den Brom
Junior Sous Chef

WhatsApp Image 2023-12-15 at 16.50.54

Gustave François
Chef de Rang

Marleen van drempt

Marleen van Drempt
Vaste leerling van Patron-Cuisinier Timo Reichelt

Werken bij Au Coin?

Dan kom je terecht in een klein, hecht team dat bestaat uit mensen met enorme drive. Bij Au Coin wordt hard werken beloond en is veel ruimte voor eigen creativiteit. Bovendien heb je twee vaste vrije dagen in de week. Ervaring is meegenomen, maar motivatie is belangrijker. Ons motto: waar een wil is, is een weg. Interesse? Bekijk onze vacatures of neem contact op.