Het belangrijkste uitgangspunt van een chef is om de maagdelijkheid van producten te waarderen.

Timo Reichelt groeide op met de klassieke kookkunsten van zijn Duitse moeder en oma. Thuis draaide alles om het koken, de heerlijke geuren en unieke smaken. Niet gek dat hij al op jonge leeftijd chef-kok wilde worden. Zijn loopbaan begon bij het bekende sterrenrestaurant Im Schiffchen in Düsseldorf. Timo was erg jong (15 jaar), maar heel getalenteerd. Na 3 jaar maakte hij de stap naar een ander Duits restaurant-residencé. De jaren daarna werkte hij in diverse topzaken in Italië, Spanje en Portugal.

Op 27-jarige leeftijd kwam Timo naar Maastricht voor de liefde. Hier ging hij aan de slag bij een Maastrichtse sterrenzaak als chef de cuisine. Op zijn 35e vond hij het tijd voor een eigen restaurant. Samen met compagnon Lino de Vrede kocht de chef het historische restaurant Au Coin Des Bons Enfants. Timo & Lino vormen het ideale duo. Timo is gehard en gevormd in Duitsland. Lino is een echte Maastrichtenaar en weet alles van wijn. Kortom: een verrassende combinatie.

Samen wilden Timo & Lino terug naar de top. En dat is gelukt! Na 6 maanden open te zijn valt het stel al in het vizier van Guide Michelin. Na 12 maanden wordt hun harde werk bekroond met een Michelin ster.

Hoe Timo altijd weer nieuwe inspiratie vindt? Vooral vanuit zijn eigen smaak. Hij gaat vaak uiteten, proeft en bedenkt smaakvolle, creatieve gerechten. Ware smaakexplosies. Met veel diepte. En altijd met pure ingrediënten.

‘Het belangrijkste uitgangspunt van een chef is om de maagdelijkheid van producten te waarderen. De eenvoud van de natuur te begrijpen. Een ingrediënt is goed zoals het is en hoeft niet in structuur opgedeeld te worden. Dat is de grondregel in mediterrane landen voor alles’, aldus Timo.