Antoin Peeters over Au Coin: “Wij waren dik onder de indruk. Alles klopte!”

Antoin Peeters bracht een bezoek aan Au Coin des Bons Enfants en beschreef zijn ervaring uitgebreid op zijn Instagramaccount @klare_wijn.

“Kijk ‘m zitten, met typisch wijnkaart-gezicht. Zuinig mondje, verzonken in chateaux en domaines, dikke keuzestress. Welkom bij restaurant Au Coin des Bons Enfants in Maastricht. Wat hebben we daar een geweldige avond beleefd! Au Coin zit in een eeuwenoud pand, het behoorde na de oorlog bij de eerste restaurants van Nederland met een Michelin ster, en de eerste van Maastricht. Het restaurant heeft meerdere eigenaren gehad met wisselend succes. Ster kwijtgeraakt, weer gekregen en voor het laatst kwijtgeraakt in 2013. Het huidige team staat onder leiding van Timo Reichelt en Lino de Vrede, de sommelier is Kevin Vondenhoff. Een jong, ambitieus team dat graag de ster wil heroveren, ze zijn al goed bezig want Gault Millau gaf Au Coin onlangs een extra punt, van 14 naar 15.”

“Wij waren dik onder de indruk. Alles klopte! Gelukkig geen keuzestress wat betreft de wijnen (in gegraveerde glazen), want in zo’n restaurant durf ik een wijnarrangement wel aan. De keuken is klassiek Frans met een moderne touch, zonder rariteiten. Gewoon een mooi stukje tarbot of kreeft, en dan niet op je bord in 25 bereidingen, maar gewoon puur met slechts een paar extra rijke ingrediënten, zoals kaviaar, truffel en mooie sauzen.

De wijnkaart is klassiek met een paar gedurfde uitstapjes, naar bijvoorbeeld Domein Pietersberg net over de grens in België. De champagne van Ayala was zalig fris, bij de kreeft kregen we een Riesling van Weingut Faust uit de Rheingau.

Ganzenlever en… Gewurtztraminer uit de Elzas, match made in heaven! (Francois Bleger). Daarna de Tarbot met -ik dacht al blindproevend- een Condrieu, maar het was een net zo schitterende Viognier van Domaine Salel & Renaud. Door met de kwartel met truffel, geserveerd met de Pinot Noir van Domein Pietserhof, zalig, en bij het hert kregen we een geweldige Barolo van Figli Luigi Oddero. Na de overweldigende kaaskar (met Xeminez-Spinola 2020 exeptional harvest) nog een nieuw dessert met maracuja, Valrhona chocolade en pecanoot.

Zeer onder de indruk van dit hoogstaande menu. Ben benieuwd waar dit naartoe gaat met Au Coin! Chapeau!”

Namens team Au Coin: Bedankt voor deze lovende woorden Antoin Peeters! 

©Tekst & Fotografie klare_wijn